Догађаји

 

 

 

 

Projekat razvoja i unapređenja nacionalne turističke i gastronomske ponude

Standardizacija srpske nacionalne kuhinja

BIG Master

 

Učešće naših kolega Spirosa Dimitrioua, podpredsednika AŠKS i Jovice Đurđević kao članova stručnog žirija na Međunarodnom takmičenju u Cluju, Rumunija.

 

 

 

 

 

 

Beogradski internacionalni gastronomski master

Big Master prezentacija


U projektu humanitarne organizacije “Košnica“ u periodu od 22-28.07.2013. godine po deveti put uspešno je organizovan kamp na Begečkoj Jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja iz S.O.S. Dečjeg Sela „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice, kao i socijalno ugroženu decu sa područja Kosova i Metohije, decu koja su u programu hraniteljskih porodica i decu koja koriste program Svratišta.

Na kamp su do sada dolazila deca iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Gračanice i Sarajeva, pa time ima i internacionalni karakter.

Broj učesnika ovogodišnjeg kampa povećan je na 60-oro dece. Ukupan broj učesnika na ovogodišnjem kampu, zajedno sa volonterima, predavačima i instruktorima iznosilo je oko 100 osoba. Na poziv organitzatora Košnice, odazvala se I Asocijacija šefova-kuvara Srbije, koja je pokušala da dopuni I zaokruži ovu fantastičnu priču humanosti I čevekoljublja. Za mališane je bilo pripremano pregršt interesantnih stvari koje su pored svog ukusa I zdrave kombinacije, ostavile nezapamćen trag I veliku verovatnoću da će neki od mališana biti sutra naše kolege i baviti se pripremom hrane.

Treba istaći da su se za svo vreme trajanja kampra nesebično birnule i naše kolege iz Novog Sada:

Goran Gašparovski

Marko Leković

Dimitrije Šljivančanin

Teodor Jevrosimov

Pomenute kolege su uz stručnu podršku i pod budnim okom Prof. Milana Kneževića bile zadužene da svakog dana pripremaju tri obroka za mališane i brinu se o njihovom režimu ishrane.

Želimo istaći da su kolege pokazale da nije dovoljno biti samo dobar kuvar ili šef, već i ono najbitnije, BITI ČOVEK.











U Kosjeriću je 11.05.2013. pod pokroviteljstvom ove opštine, održan drugi po redu ,,Čarobni lovački kotlić,, , gastronomski festival u pripremanju jela od divljači.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 17 takmičarskih ekipa iz Srbije i Republike Srpske. Takmičari su pripremali isključivo jela od divljači, a za pripremu jela takmičari su imali 3 sata. Sudijski tim koji je ocenjivao pripremljena jela sačinjavali su eminentni stručnjaci iz oblasti gastronomije – članovi Asocijacije šefova kuvara Srbije. Sudijsku trojku sačinjavali su predsednik žirija Jovan Vukelić,Ivo Andrić i Vlado Aćin a jela su ocenjivana po propozicijama koje takmičenje nalaže: ukus,izgled,način pripreme jela i odabir namirnica.

Po zavrsetku takmičenja, učesnike festivala je u hotelu ,,Izvor,, ugostio predsednik opštine Kosjerić, Milijan Stojanić, gde su proglašeni i pobednici i uručeni pehari. Prvo mesto je dobila ekipa iz Visegrada,Republika Srpska sa kapitenom ekipe Dragom Gavrlovicem a za drugo mesto se pobrinula ekipa sa Bukulje,mesto Darosava na čelu sa kapitenom Radojkom Grujicem.

Kosjerić, 11.05.2013.



На одржаном шампионату у Румунији - ИЈАСИ, Асоцијација шефова-кувара Србије је учествовала са два представника, потпредседник АШКС г-дин Спирос Димитриоу и г- дин Јовица Ђурђевић.

Потпредседник АШКС је имао ту обавезу и част да потпише повељу о братимљењу између две асоцијације, Румуније и Србије, чиме је Асоцијација шефова -кувара Србије и званично побратимљена са Асоцијацијом Румуније.

Битно је нагласити да је улога наших колега поред поменутог, била и да буду судије на овом интернационалном такмичењу.

Повеља о братимљењу (.pdf)

 

 

 

 

 

 

 

Београд 2013.

 

 




Потписан уговор о техничко пословној сарадњи с компанијом Гастро Мастер која је поклонила Асоцијаијци Шефова Кувара Србије опремљену покретну кухињу, за организавцију обуке кувара по регионима и организација Мајсторских курсева,

На скупу је било више од сто привредника и спонзора који су пратили овај значајни догађај.


 

 

 

 

 

 

 

Ниш 2013.

 

 

 

Свечана седница скупштине Асоцијације шефова-кувара Србије у Нишу.

Истамбул 2013.

 

 

 

 

 

 

Поштоване колеге,
Асоцијација шефова кувара Србије посетила је једно од већих европских и светских такмичења у Истанбулу.
Тим Асоцијације шефова кувара Србије наступио је у до сада незапаженом броју кувара на једном великом такмичењу.
Од самог поласка, за време и после такмичења владала је велика тимска атмосвера, она која је довољна да се освоји број од 33 медаље.
Из Србије је кренуло 25 чланова Асоцијације. Још три члана пристигла су из иностранства.
Такмичарски тим чинило је 16 особа, док је остатак екипе имао посматрачку улогу.
Освојнео је укупно 33 медаље, од тога 15 златних, 10 сребрних и 8 бронзаних.
Такмичарски тим чиниле су следеће колеге:
Александар Ђорђевић
Александар Павловић
Бојан Бркуљ
Небојша Веселиновић
Јовица Јовичић
Милош Јовановић
Дарко Марковић
Драган Лукић
Вања Пушкар
Лука Узуновић
Милош Јовичић
Ђорђе Вучковић
Димитрије Матијаш
Дина Лутвица
Петар Делић
Јовица Ђурђевић

Испред Србије наступило је троје судија, Зоран Вељковић, Владислав Марковић и Данијела Пантић-Влаховић.
Један од спонозра који је помогао читав пут чланова асоцијације, јесте компанија "Ласта". На чему се срдачно захваљујемо и надамо даљој успешној сарадњи.

 

Медитеранео фестивал 2012.



 

 

 

 

 

 

 

 

Гастрономски фестивал Истамбул.

 

 

 

 

 


10. међународни гастрономски фестивал је одржан у марту у Истамбулу Турска. На фестивалу су учествовали Зоран Вељковић као судија на такмичењу, Александар Виноградов и Иван Црвенчанин као такмичари.


Украјина обука

 

 

 

 

 

 

Украјина обука кадрова, Харков Украјина 2012. Обуку је водио шеф Ђорђе Костић председник Асоцијације Шефова Кувара Србије.


Кулинарски Балкан куп 2011.

 

 

 

Пријем учесника и гостију Кулинарског балканског купа. Ђорђе Костић председник Асоцијације Шефова Кувара Србије, Новак Фидановић, Зоран Вељковић, Наталија Церникова Горјол, Владислав Марковић, на Белом Двору код Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Принца Александра Карађорђевића и Принцезе Катарине Карађорђевић.


Шампионат Кувара "АЗЕРИ МУСЛИМ " Баку, Азербејџан

 

 

 

 

Тим Србије коју смо представљали освојио је бројна признања.

ПИР Москва

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИР Москва 2009. Шамшионат кувара у Москви, на такмичењу је било више од 22 земље учеснице.


Такмичење Нови Сад

 

 

 

 

 

 

2006. Године први пут Асоцијацијa Шефова Кувара Србије у сарадњи са Новосадским сајмом шампионат, такмичење кувара Србије.

Мастерклас Нови Сад



 

 

 

 

 

 

 

Овако смо кренули, први пут у Србији покушали смо да покажемо шта је минимализам и лепа декорација. Наравно за кратко време Мастеркласа ми смо успели само да покажемо технику и дамо колегама идеје.



 

 

ГастроАрт јун/јул 2006.

Асоцијацијa Шефова Кувара Србије примљена у "WACS"

Вести

ГастроАрт фебруар/март 2006.

Вести

Основана Асоцијације Шефова Кувара Србије 1

Основана Асоцијације Шефова Кувара Србије 2

"GASTROGNOZIA" 2006 Кипар 1

"GASTROGNOZIA" 2006 Кипар 2

"GASTROGNOZIA" 2006 Кипар 3

"GASTROGNOZIA" 2006 Кипар 4

 

Фестивал торти Цељабинск Русија

 

 

 

 

На овом фестивалу који се одржао 2002 се родила идеја за формирање Асоцијације Шефова Кувара Србије. Идеја је потекла од наших колега који су из Србије радили у Русији.
Управо у Русији је формиран први национални тим који је учествовао на шампионатима у Русији, Турској, Казахстану, Украјини... Прво учење, први наступи.

Асоцијација шефова кувара Србије Вам препоручује.
Ресторани и остали угоститељски објекти, на сателитском снимку, информације, позиција,
адреса. Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица...

SA PONOSOM PREDSTAVLJAMO NAŠE PRIDRUŽENE ČLANOVE: