Национална кухиња

  • Српска национална кухиња је настајала услед различитих утицаја, медитеранских, оријенталних, аустроугарских... Она данас представља јединствен мешавину мириса и укуса.

  • Спремање хране представља важан део српске традиције и културе, у српским селима кухиње су називане "кућама", огњиште на којем је припремана храна било је централно место у кући око којег се одвијао свакодневни живот.

  • Земљане посуде

    Сач

    Котлић

    Скара, роштиљ

  • Традиционална национална кухиња састојала се из доста млечних производа, пшенице, кукуруза, поврћа. Користило се углавном свињско месо. Исхрана је била обележена и верским прописима "постовима".

  • Многи градови и места у Србији су "обележена" прехрамбеним производома карактеристичним за то подневље и традицију. Своје специјалитете представљају на фестивалима и манифестацијама које им посвећују.

    Кобасицијада
    Турија

    Роштиљијада
    Лесковац

    Купусијада
    Мрчајевци

    Златни котлић
    Темерин

Асоцијација шефова кувара Србије Вам препоручује.
Ресторани и остали угоститељски објекти, на сателитском снимку, информације, позиција,
адреса. Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица...

SA PONOSOM PREDSTAVLJAMO NAŠE PRIDRUŽENE ČLANOVE: