Чланци

  •  


  • 10. октобар 2006.

    Од 12. до 14. октобра Гастро фестивал на Новосадском сајму

    Такмичење за награду Златни кувар Србије

    Београд – Гастро фестивал, својеврсна смотра куварских достигнућа, биће одржана од 12. до 14. октобра на Новосадском сајму. Врхунски кувари Србије такмичиће се за престижну награду „Златни кувар Србије“ - први пут у историји српске гастрономије, пред стручним међународним жиријем, саопштио је јуче на конференцији за новинаре председник Асоцијације шефова – кувара Србије Ђорђе Коситћ. Он је објаснио да је Асоцијација организатор манифестације, те да броји 70 чланова и да је формирана ове године с циљем да се куварска професија и грана уопште подигне на виши ниво и приближи европским стандардима, тако да се не разликује од други међународних шампионата. Н Новосадском сајму судиће судије – специјалисти иѕ иностраства који суде на међународним такмичењима.

    Кувари из целе Србије такмичиће се у припремању традиционалних српских јела у два такмичења – такозвани „арт клас“, где ће се индивидуално представљати, и „такмичење у боксу“, где ће се надметати 24 кувара који ће морати да за 45 минута направе два иста јела. На такмичењу „гастрофестивал“, осим кувара, учествоваће и пекари, посластичари и остали гастрономски стручњаци.

    Костић је оценио да Србија „има велики потенцијал у националној храни“ коју још није заштитила „као међународни бренд Србије“.

    С.М.Б.

  • Чланци

Партнери

Место за банер партнера асоцијације

Пријатељи

Место за банер пријатеља асоцијације

Место за банер пријатеља асоцијације