Чланци

 •  


 • 10. октобар 2006.

  Од 12. до 14. октобра Гастро фестивал на Новосадском сајму

  Такмичење за награду Златни кувар Србије

  Београд – Гастро фестивал, својеврсна смотра куварских достигнућа, биће одржана од 12. до 14. октобра на Новосадском сајму. Врхунски кувари Србије такмичиће се за престижну награду „Златни кувар Србије“ - први пут у историји српске гастрономије, пред стручним међународним жиријем, саопштио је јуче на конференцији за новинаре председник Асоцијације шефова – кувара Србије Ђорђе Коситћ. Он је објаснио да је Асоцијација организатор манифестације, те да броји 70 чланова и да је формирана ове године с циљем да се куварска професија и грана уопште подигне на виши ниво и приближи европским стандардима, тако да се не разликује од други међународних шампионата. Н Новосадском сајму судиће судије – специјалисти иѕ иностраства који суде на међународним такмичењима.

  Кувари из целе Србије такмичиће се у припремању традиционалних српских јела у два такмичења – такозвани „арт клас“, где ће се индивидуално представљати, и „такмичење у боксу“, где ће се надметати 24 кувара који ће морати да за 45 минута направе два иста јела. На такмичењу „гастрофестивал“, осим кувара, учествоваће и пекари, посластичари и остали гастрономски стручњаци.

  Костић је оценио да Србија „има велики потенцијал у националној храни“ коју још није заштитила „као међународни бренд Србије“.

  С.М.Б.

 • Чланци

Партнери

Место за банер партнера асоцијације

Пријатељи

Место за банер пријатеља асоцијације

Место за банер пријатеља асоцијације