Чланци

  •  


  • 10. октобар 2006.

    НА НОВОСАДКОМ САЈМУ

    Кулинарски шампионат

    Четврти Гастро фестивал у Новом Саду, биће одржан од 12. до 15. октобра на Новосадском сајму. Новина на овогодишњем фестивалу је то што ће се храна спремати на лицу места, пред публиком, за разлику од протеклих година када су се доносила већ спремљени специјалитети.

    Спремаће се јела из интернационалне кухиње, али са акценотм на нашу националну српску кухињу. Гости који су међународне судије спремиће јела из својих нацоналних кухиња. Биће ту специјалитета од пилетине, зечетине, бифтека и дрго – објаснио је Ђорђе Костић, председника Асоцијације шефова кувара Србије и независни међународни експерт за хотелијерско-ресторанско пословање.

    Најављене* су и новине у декорисању хране, као што су разни чипсеви од поврћа, декорације из кинеско-јапанске кухиње, алге*, теста од пиринча и друго. Слаткиши су раније углавном декорисани шлагом, међутим сада више доминира декорација од карамеле и чоколаде.

    Посетиоци ће осим у српској, уживати и у јапанској, фјужи*, војвођанској, румунској*, француској кухињи...

    М.С.

  • Чланци

Партнери

Место за банер партнера асоцијације

Пријатељи

Место за банер пријатеља асоцијације

Место за банер пријатеља асоцијације