Рецепти

Таљатела са лососом и водком
Састојци: 125 g свежих таљатела (итал. tagliatelle); 70 g лососа; 10 g уља; 20 g водке; 5 g капара; 30 g
блитве; 50 g слатке павлаке; 5 g "pesto genovese"; со; бибер; листићи пармезана.
Припрема: Скувати таљтеле "al dente". Загрејати уље у тигању, ставити исечен на листиће и кратко пропржити. Додати капар, налити водком и фламбирати. Додати слатку павлаку, "pesto genovese" i блитву
(сечену жилијен), па све заједно продистати. Затим додати таљателе, поново све кратко продинстати и сервирати. Декорисати по жељи.

Пикантне шпагете у пармезану
Састојци: 125 g шпагета; 20 g љуте папричице (све зелене); 20 g зелених маслина; 20 g црних маслина; 20 g сушеног парадајз; 30 g белог лука; 20 g маслиновог уља и 30 g пармезана у листићима
Припрема: Скувати шпагете "al dente". Загрејати маслиново уље и пропржити љуте папричице, бели лук, зелене и црне маслине конкасе. Додати суви парадајз, све кратко пропржити и умешати шпагете. Сервирати и декорисати листићима пармезана. Права атракција је сервирати ове шпагете у колуту пармезана, као на слици.

Рецепти објевљени у магазину

 

 

 

Јела су припремана у кухињи београдског ресторана "Trattoria".

Рецепти

 

 

 

Асоцијација шефова кувара Србије Вам препоручује.
Ресторани и остали угоститељски објекти, на сателитском снимку, информације, позиција,
адреса. Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица...

SA PONOSOM PREDSTAVLJAMO NAŠE PRIDRUŽENE ČLANOVE: