Рецепти

Тортица од димљеног лососа (за једну порцију)
Димљени лосос 70г, млади ситни сир 40 г, мирођија 2 г, лимун 1 ком, со 2 г, бибер 2 г, рукола 2 г, рен 3 г, парадајз 10 г, првени лук 5 г, краставац 10г, паприка 10 г, бели лук 2 г, маслиново уље 10 мл, босиљак 1 г, оригано 1г, чери парадајз 10 г, со и бибер по укусу

Технологија припремања

У одговарајућу посуду направити смесу од ситног сира,мало ситно сецканог димљеног лососа,лимуновог сока,рена И ситно сецкане мирођије коју зачинимо са соли и бибером.У одговарајућу округлу форму сложимо димљени лосос тако да унутрашњи део форме буде лепо обложен са свих страна,стим да остане и лососа који падају са стране тј. Изванн форме.Тако припремљену форму напунимо са масом од ситног сира И преклопимо је са остацима Лососа који су ван форме,лепо упакујемо,преврнемо форму наопачке И добијемо облик тортице.тако припремљену тортицу положимо на руколу.Направимо томато салсу од парадајза,паприке,црвеног лука,краставца,белог лука,маслиновог уља,босиљка И оригана (све се ситно исецка).Направимо сегменте тј. филете лимуна које исто сложимо по тањиру заједно са чери парадајзом.
Тортицу декорисати по жељи.

Пријатно.

Крушка у свињској шунци са плавим сиром и салсом од босиљка (за једну особу)
Крушка 150 г, плави сир 50 г, свињска сунка 45 г, рукола салата 5 г, зелена салата 1/6 главице, песто сос 5 г, парадајз 20 г, црвени лук 10 г, паприка 10 г, краставац 10г, бели лук 2 г, маслиново уље 10 мл, босиљак 1 г, оригано 1г, пињоли 8г, со и бибер по жељи

Технологија припремања

Крушку исечемо на кришке које заједно са плавим сиром увијемо у свињску шунку. На средини тањира припремимо миџ од зелене салате и руколе на коју сервирамо припремљене крушке.Од осталих намерница припремимо свежу салсу од босиљка,тако жто све исцецкамо на ситне коцкице,зачинимо и повеземо са маслиновим уљем. Салсу сервирамо мало по припремљеним крушкама и около, као и печене пињоле.
Декоришемо по жељи.

Пријатно.

Пржена рижа са пилетином и шкампима (за једну порцију)
Пилеће бело месо 50 г, шкампи 40 г, уље 5 мл, парадајз 30 г, тиквице 30 г, чипс од скампа 4 ком, јаја 2 ком, соја сос 20 мл, целер 5 г, рижа 80г, бели лук 2г, млади лук 30 г, исецканог цхоy сум-а 30 г, клице пасуља 50 г, паприка 30 г, свеж коријандер 5 г

Технологија припремања

На врелом уљу прво пропржити пилетину, шкампе и бели лук. Након тога додати једно јаје, промешати. Додати затим поврће и кувану рижу. Пред крај пржења зчцинити све са соја сосом,коријандером и мало целера.
Пржену рижу сервирати са чипсом, младим луком,свежим биљем од шкампа и једним јајетом.

Пријатно.

Филети бранцина у тесту са дагњама,празилуком и спанаћем (за једну порцију)
Филети бранцина 220г, месо дагњи 40 г, празилук 40 г, путер 45 г, бели лук 2 г, презла 2 г, спанаћ 120 г, парадајз 140 г, персунов лист 30 г, 1 ком/лист кора за питу, бело вино 1дл, рибљи фонд 2дл, со, бибер по укусу.

Тенологија припремања

Целог бранцина,очистити,одстранити главу и обрадити га тако да оба филета остану спојена код репа а да притом не остану било какве кости на филетима.Направити надев од свих осталих намерница које су наведене у нормативу, које смо пре тога ситно исецкали И пропржили. Филете бранцина напунимо надевом којим смо прпремили И све заједно увијемо у кору за питу. Брацнина печемо на температури од 180°С између 20 до 30 мин. ( све зависи од величине бранцина). Срвирамо га сотираном спанаћу и сосу од парадајза којег смо припремили од белог вина, рибљег фонда, парадајза, путера и першуновог листа.

Пријатно.

Чоколадни мус
Црна чоколада 75% какао 40 г, шлаг павлака 140 мл, јаја 2 ком, шећер 20 г, коњак 5 мл, путер 40 г

Технологија припремања

На пари умутити зуманца и сецер,додати цоколаду,коњак и мало тецне слаг павлаке.Охладити.
Затим умутити остатак слага и додати га у цоколаду заједно са умуценим беланцима.Сервирати цоколадни мус са сладоледом од ваниле. Декорисати по зељи.


Пријатно.

Милфеј од бадема са свежим јагодама и сосом од шумског воћа (за једну порцију)
За кору од бадема: путер 120 г, шећер у праху 180 г, млевени бадем 150 г, брашно 70 г, пистаћи очишћени 20 г,
За карамел од ђумбира: шећер 100 г, ђумбир свези 20 г, бело вино 30 мл
За сос: јагоде 20 г, купине 20 г, рибизле 20 г, боровнице 20 г, црвено вино 1 дл, цимет 2 г, густин 5 г
Фил: слатка павлака 1 дл, желатин у листовима 1 ком, свежа мента 5 г, ванила сируп 3мл, агоде 100 г

Технилогија прпремања

Кору од бадема припремити тако што све намернице добро измешати док се не добије јединствена маса, развући је на силиконску фолију и пећи на 170°С око 5 до 7 мин. Кругове правити уз помоћ округле форме.
Карамел од ђумбира припремити тако што шећер истопимо као светли карамел у који додамо бело вино, кувати око 1мин. И на крају додати ситно рендани ђумбир. Охладити и служити као декорацију.
Сос од шумског воћа припремити тако што наведено ђумско воће ставимо заједно да прокува са црвеним вином,шећером и циметом. Када се све мало редуцира, сос изблендобати ,процедити и повезати до жељене густине са густином. Оставити мало од сваког жумског воћа за декорацију.
Фил припремити тако што умутимо слатку павлаку у коју додамо ситно сецкану менту, ванила сируп и отопљени желатин. Филујемо Милфеј ....ред фила ред свежих јагода.
Декоришемо свежим шумским воћем, карамелом од ђумбира и свежом ментом.

Пријатно.

Рецепти

Асоцијација шефова кувара Србије Вам препоручује.
Ресторани и остали угоститељски објекти, на сателитском снимку, информације, позиција,
адреса. Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица...

SA PONOSOM PREDSTAVLJAMO NAŠE PRIDRUŽENE ČLANOVE: