Рецепти

Doajen srpske gastronomije prof. Milovan Mića Stojanović

je patentirao Karađorđevu šniclu
Izvorni recept:

Za ovo jelo nam je potrebno 200g teleceg buta- sola, posto na nasem trzistu nije snabdevanje teletine standardno praktikuje se da umesto teletine koristiomo svinjski file. U rascvetanu sniclu u obliku palacinke postavimo 70g zrelog kajmaka, u zavisnosti koliko je kajmak slan toliko solimo meso. Sniclu urolati u obliku valjka i panirati u brasno, jaja i prezlu.Termicku obradu vrsiti u dubokom zagrejanom ulju na 180C, 6-8 minuta. Kao prilog  serviramo przeni krompir i kuvanu buraniju. Sniclu serviramo simbolicno tako sto istu ukoso prelijemo sa 1dl tartar sosa sto predstavlja vojnika sa lentom i odlikujemo ga sa Karadjordjevom zvezdom tj. kolutom limuna dekorisanog kao orden.

 

Njeguski stek
Način pripreme:

200g mesa , 60g njeguske seckane prsute i 70g njeguskog sira prstohvat majcine dusice i vrlo malo soli. Meso napuniti sastojcima i peci na rostilju. Servirati sa brokolijem i krompirom koji smo ispricali po tanjiru koji predstavlja "Gorski vijenac".

 

 

 

Recepti preuzeti iz knjige "Kako sam skuvao istoriju?"

 

 

рецепти

Асоцијација шефова кувара Србије Вам препоручује.
Ресторани и остали угоститељски објекти, на сателитском снимку, информације, позиција,
адреса. Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица...

SA PONOSOM PREDSTAVLJAMO NAŠE PRIDRUŽENE ČLANOVE: